crops

«Απόλαυσε την ασφάλεια» Καμπάνια Safe Water Sports-Ολυμπιακή Ζυθοποιία

«Απόλαυσε την ασφάλεια» Καμπάνια Safe Water Sports-Ολυμπιακή Ζυθοποιία

05/16/2019

Ολυμπιακή Ζυθοποιία & Safe Water Sports μας καλούν να «Απολαύσουμε την ασφάλεια» και αυτό το καλοκαίρι, μέσα από τα μάτια του Γιάννη Δρυμωνάκου

Μέσω ενημερωτικής ταινίας μικρού μήκους και διαδικτυακής καμπάνιας για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ και της ασφάλειας στο νερό, με πρεσβευτή τον πρωταθλητή Ευρώπης στην κολύμβηση, Γιάννη Δρυμωνάκο


 

Αθήνα, 14 Μάϊου 2019 – Η συνεργασία της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας με την κοινωνική, μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports, ανακοινώθηκε σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το δημοσιογραφικό κοινό. Συγκεκριμένα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία στηρίζει ενεργά το έργο της Safe Water Sports, που βασικό στόχο έχει την ενίσχυση της ασφάλειας, μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό και τη θάλασσα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων.

 

Η συγκεκριμένη συνέργεια της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας απορρέει από τον Σκοπό της ίδιας της εταιρείας «Ζυθοποιούμε για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο», παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης των προϊόντων της.

 

Με κεντρικό μήνυμα «Απόλαυσε την ασφάλεια» (#EnjoySafety), βασικό όχημα της ενημερωτικής καμπάνιας είναι ένα σποτ με πρωταγωνιστή τον πρεσβευτή της Safe Water Sports και πρωταθλητή Ευρώπης στην κολύμβηση, Γιάννη Δρυμωνάκο, ο οποίος επικοινωνεί δημιουργικά το ηχηρό μήνυμα, ότι η υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ πρέπει πάντα να ακολουθεί και όχι να προηγείται ή να συνδυάζεται με δραστηριότητες μέσα στο νερό.

 

Συγκεκριμένα, ο Γ. Δρυμωνάκος μας μυεί στον δικό του υδάτινο κόσμο, από την πρώτη βουτιά μέχρι την υπέροχη ενέργεια των θαλάσσιων σπορ στα οποία επιδίδεται. Μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για το νερό, τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφαλείας και επιστρέφει στη στεριά για να απολαύσει πλέον με τους δικούς του ανθρώπους, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και την υπευθυνότητα.

Με το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, Ολυμπιακή Ζυθοποιία και Safe Watersports στοχεύουν στην προβολή μιας διαφορετικής όψης της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ, που αποκτά ξεχωριστή σημασία σε μια παραθαλάσσια χώρα, όπως η δική μας.

 

Σχετικά με τη νέα αυτή πρωτοβουλία, ο Δρ. Π. Πασχαλάκης, Πρόεδρος της Safe Water Sports, δήλωσε: «Η Ελλάδα, με τα περίπου 2.500 νησιά, με την 11η  μεγαλύτερη ακτογραμμή στον κόσμο, κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη σε πνιγμούς και ατυχήματα στη θάλασσα. Σε μια Ευρώπη, όπου υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 50.000 πολίτες τραυματίζονται, συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ και σε δραστηριότητες με σκάφη. Στο όραμά μας για ασφαλή νερά χωρίς ατυχήματα, είναι αναγκαίο να έχουμε συνοδοιπόρους εταιρίες σαν την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, οι οποίες πορεύονται με ευθύνη και βάζουν το θετικό κοινωνικό τους αποτύπωμα ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων τους».

 

O κ. Dejan Beko, Managing Director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, δήλωσε σχετικά: «Η υπεύθυνη κατανάλωση για όλους εμάς στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία είναι βασικός πυλώνας των αξιών μας και του Σκοπού που υπηρετούμε ως εταιρεία, το να Ζυθοποιούμε για ένα Καλύτερο Σήμερα και Αύριο. Και αυτό το καλοκαίρι, θέλουμε οι καταναλωτές να απολαμβάνουν τα προϊόντα μας στις παραλίες της χώρας με υπευθυνότητα. Με αυτό το σκεπτικό, επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τη Safe Water Sports, έναν καινοτόμο οργανισμό με εξαιρετικά σημαντικό έργο στην ενημέρωση και την πρόληψη των ατυχημάτων στο νερό. Υποστηρίζουμε ενεργά το κοινωνικό μήνυμα της πρωτοβουλίας και συμβάλλουμε στην ενημέρωση του κοινού, με στόχο τόσο το φετινό όσο και κάθε καλοκαίρι που θα ακολουθήσει να είναι χωρίς ατυχήματα».

 

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος δήλωσε: «Έχοντας περάσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου μέσα στο νερό, γνωρίζω τις χαρές και την ελευθερία που μπορεί να σου δώσει. Γνωρίζω, όμως, και ότι μπορεί να κρύβει κινδύνους που κανείς μας δεν πρέπει να υποτιμά ή να παίρνει ελαφρά. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να συμμετέχω σε αυτή την πρωτοβουλία και να στηρίζω από την πλευρά μου το έργο της Safe Water Sports και θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον οργανισμό όσο και την Ολυμπιακή Ζυθοποιία για τη συνεργασία μας σε αυτή την προσπάθεια».

 

Η ενημερωτική καμπάνια θα επικοινωνηθεί μέσω τηλεοπτικής και διαδικτυακής προβολής, ενώ θα υποστηριχθεί και μέσω διανομής ενημερωτικού φυλλαδίου σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας, με έμφαση στις παράκτιες περιοχές καθόλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

 

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το έργο της Safe Water Sports, κατεβάζοντας και τη σχετική εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο (διαθέσιμη για iOS και Android) και να βρείτε πληροφορίες για Ελλάδα και Κύπρο όπως περισσότερες από 3.000 χαρτογραφημένες παραλίες με φωτογραφίες, τις νόμιμες επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ και χρήσιμες πληροφορίες για ένα ασφαλές Καλοκαίρι.

 

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ

 

 

Περισσότερα για το έργο της Safe Water Sports στην Επίσημη Σελίδα της εδώ

Διέδωσε το Μήνυμά μας #EnjoySafety

#Olympic Brewery #SafeWaterSports


 

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

H Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει 2 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, δυναμικότητας 2,1 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, όπου παράγονται 10 προϊόντα: FIX Hellas, FIX Dark, FIX Άνευ, Μythos, Mythos Radler, Kaiser, Henninger, Tuborg Soda, Τuborg Tonic Water και η σειρά Tuborg Lemon / Lime-Green Tea / Orange-Cinnamon Soda.  

H Ολυμπιακή Ζυθοποιία αξιοποιεί ένα εκτενές δίκτυο συνεργατών, προμηθευτών και σημείων πώλησης, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες και στις 5 ηπείρους, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές.

Παράλληλα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες, όπως: τη δανέζικη Carlsberg, τη γαλλική Kronenbourg 1664 Blanc, τη μεξικάνικη Corona Extra, τις ιρλανδικές μπύρες  Guinness και Kilkenny, τη βέλγικη Grimbergen, την ιταλική Angelo Poretti, τη βαυαρικής προέλευσης weissbier Schneider Weisse, τον ιρλανδικό μηλίτη Magners και τον ανθρακούχο μηλίτη Somersby.

 

Safe Water Sports:

Το Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που έχει ως βασικούς στόχους την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων καθώς και την ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στην χώρα μας.

Τέσσερεις είναι οι βασικοί άξονες δραστηριοποίησης του Οργανισμού:

  • Υποστήριξη του έργου της πολιτείας (Λιμενικό Σώμα) για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας στον θαλάσσιο χώρο, μέσω ενός Πληροφοριακού Συστήματος που έχει παραχωρήσει εντελώς δωρεάν το Safe Water Sports.

  • Εκπαίδευση παιδιών και νέων σε σχολεία, κατασκηνώσεις, κολυμβητήρια, παραλίες κ.λπ. 40.000 μαθητές ενημερώθηκαν – εκπαιδεύτηκαν το 2018 μέσω των διάφορων εκπαιδευτικών μας δράσεων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Safe Water Sports έχει την έγκριση του Υπ. Παιδείας.

  • Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και ειδικών ενημερωτικών δράσεων

  • Πιστοποίηση επιχειρήσεων θαλασσίων σπορ με το ιδιωτικό πρότυπο “watersports certified quality” σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas.

Στο πλαίσιο των δράσεών του ο Οργανισμός έχει δημιουργήσει το Safe Water Sports app, μια δωρεάν ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών, για όλα τα κινητά τηλέφωνα, διαθέσιμη σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, μέσω της οποίας ο πολίτης μπορεί εύκολα, με το πάτημα ενός πλήκτρου να βρει χρήσιμες πληροφορίες για την Ελλάδα & την Κύπρο όπως τις χαρτογραφημένες από κοινού παραλίες με το Λιμενικό Σώμα και τα χαρακτηριστικά τους, όλες τις νόμιμες επιχειρήσεις θαλασσίων σπορ, κανόνες ασφαλείας κ.ά.