Καλώς Ορίσατε στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Εισάγετε το έτος της γέννησής σας

crops

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, ως μέλος της Ελληνική Ένωσης Ζυθοποιών, συμμετέχει ενεργά στο BEER DAY

BEERDAY από την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

02/06/2019

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, ως μέλος της Ελληνική Ένωσης Ζυθοποιών, συμμετέχει ενεργά στο BEER DAY

 

Αθήνα 6 Φεβρουαρίου 2019

 

HO.RE.CA BEER DAY   08/02/19

Για πρώτη χρονιά, η HORECA σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, φιλοξενεί στη σκηνή του Beer & Spirits Show, μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους, Beer Experts και παραγωγούς μπύρας της ελληνικής αγοράς.

 

Η εκδήλωση έχει στόχο να παρουσιάσει τα νέα δεδομένα και τις τάσεις στη ζυθοποιία τα τελευταία χρόνια, να συστήσει στους επαγγελματίες της μαζικής εστίασης και του ξενοδοχειακού κλάδου, τις ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής μπύρας, αλλά και τις μικροζυθοποιίες που κατακτούν όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Παράλληλα με τις παρουσιάσεις, θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία διαφορετικών ειδών μπύρας, καθώς και διαδραστικάπαιχνίδια με τη συμμετοχή του κοινού.

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο γνωστός παρουσιαστής Π. Πολυχρονίδης.

 

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της Beer Day:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έναρξη εκδήλωσης

Μέρος Α’ (14.30 – 15.30)

Παρουσίαση της Ελληνικής ‘Ένωσης Ζυθοποιών (10’)

Η ιστορία της μπύρας: σύντομο video με animation (5’)

Do's and don'ts: Ζυθοποίηση και διάθεση / σωστές πρακτικές (45’)

  • Η μαγεία της ζυθοποίησης σε μικρά και μεγάλα ζυθοποιεία
  • Ασφάλεια και υπεύθυνη κατανάλωση
  • Διακίνηση και συνθήκες αποθήκευσης
  • Μπύρα, διατροφή και υγεία

Σύντομο διάλειμμα 15.30-15.45 (15’)

Μέρος Β’ (15.45 – 16.30)

Μπύρα στο κατάστημα (45’)

  • Σύγχρονα concepts καταστημάτων μπύρας από το εξωτερικό

Case Studies, ιδέες και προτάσεις καταστημάτων που έχουν ξεχωρίσει από την παγκόσμια σκηνή της μαζικής εστίασης και της καφεστίασης.

  • Σερβίρισμα: σεβασμός στην προσπάθεια του ζυθοποιού

Τι προσφέρει τελικά το τέλειο σερβίρισμα; Beer Experts και παραγωγοί της μπύρας θα αποκαλύψουν τα μυστικά τους για το τέλειο σερβίρισμα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.

  • Σχεδιάζοντας μια beer list στο κατάστημα

Μεταφέροντας τον κόσμο της μπύρας στο κατάστημα μέσα από ένα beer list που θα ταξιδέψει τους πελάτες στις χιλιάδες γευστικές προτάσεις που προσφέρει η μπύρα.

Σύντομο διάλειμμα 16.30 – 16.40 (10’)

Μέρος Γ’ (16.40 – 17.10)

Τυφλή γευστική δοκιμή μπύρας / blind tasting (30’) 

Mini διαγωνισμός με τυφλή γευστική δοκιμή 5 τύπων μπύρας με τη συμμετοχή του κοινού. Δώρα στους νικητές  

Σύντομο διάλειμμα (10’)

ΜΕΡΟΣ Δ’ (17.20- 18.00)

Συζήτηση με επικεφαλής των εταιρειών-μελών της ΕΕΖ (40’) 

Τάσεις στην αγορά της μπύρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό – το μέλλον της μπύρας

ΜΕΡΟΣ Ε’ (18.00 – 18.30)

Διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό-QUIZ γνώσεων. Δώρα στους νικητές ( 30’)

Πέρας Εκδήλωσης

 

 

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

 

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα αποτελείται από 12 μέλη που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία.

 

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των ζυθοποιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα,ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

 

Στόχος της Ένωσης η  ανάπτυξη ενός μοντέλου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την  κουλτούρα του ζύθου ενημερώνοντας για την ασφάλεια του προϊόντος και την  θετική συμβολή  της ήπιας κατανάλωσης στο σύγχρονο μοντέλο  διατροφής,  προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, στηρίζει την

εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων, συμβάλλοντας ουσιαστικά  στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

 

Web site: https://www.ellinikienosizithopoion.gr/